logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

На Чернігівщині за кошти UNITED24 відновлять центральну районну лікарню

10-04-2024 18:21210

На Чернігівщині за кошти UNITED24 відновлять центральну районну лікарню
Фото: соцмережі

На Чернігівщині буде відновлено Чернігівську центральну районну лікарню, яка зазнала серйозних ушкоджень ще на початку 2022 року внаслідок російського авіаудару та бомбардувань. Лікарню відбудують завдяки благодійній пожертві в межах глобальної ініціативи UNITED24. Вартість відновлення на першому етапі складає понад 23,6 млн грн. 

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Уряд прийняв постанову про розподіл коштів спеціального фонду державного бюджету на перший етап відновлення будівлі.

Кошти з рахунку UNITED24 будуть розподілені Міністерству охорони здоров’я для надання субвенції з державного бюджету районному бюджету Чернігівського району. Це дозволить повністю відновити контур будівлі (перекриття, покрівлі, вікна і зовнішні двері) та згодом перейти до внутрішніх робіт. 

Чернігівщина ще від початку повномасштабного вторгнення перебувала під постійними артобстрілами та авіабомбардуваннями, внаслідок чого багато об’єктів цивільної інфраструктури були пошкоджені або зруйновані, зокрема, зазнали і значних руйнувань та пошкоджень будівлі Чернігівської ЦРЛ. Ряд корпусів вже відремонтовані, тепер нарешті відновлять і будівлю поліклініки, яка суттєво постраждала від війни. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news