logo
30/04
29/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Зеленський зустрівся з міністром оборони Литви

10-04-2024 15:28423

Зеленський зустрівся з міністром оборони Литви
Фото: Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з новопризначеним міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом у межах його першого закордонного візиту на цій посаді.

Як повідомляє Офіс президента, Зеленський подякував за всебічну допомогу Литви й готовність підтримувати Україну до перемоги.

Президент наголосив на важливості подальшого лідерства Литви в міжнародній коаліції з розмінування та розвитку співпраці у сфері оборонної промисловості.

«Дякую за вашу підтримку, за все, що ви робите з початку повномасштабної війни. Знаю, що наші команди працюють над документом щодо безпекових гарантій. Очікуємо, що він закладе нове підґрунтя для посилення захисту наших держав», – наголосив Зеленський.

За його словами, українці особливо вдячні за фінансовий внесок Литви в реалізацію чеської ініціативи щодо купівлі артилерійських боєприпасів і за виділення коштів для партії дронів.

Як наголосив Зеленський, для України надзвичайно важливе ухвалення країнами-партнерами рішень щодо своєчасного й безперешкодного постачання вкрай необхідних видів техніки, озброєння та боєприпасів.

Під час зустрічі також обговорили подальшу всебічну підтримку з боку Литви, зокрема щодо підготовки українських військовослужбовців і реалізації реабілітаційних програм для поранених захисників.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news