logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

У Львові пройде фотовиставка «Мій Маріуполь та світ довкола»

10-04-2024 19:03365

У Львові пройде фотовиставка «Мій Маріуполь та світ довкола»
Фото: ЛМР

Палац Гната Хоткевича запрошує на відкриття виставки військовослужбовця ЗСУ Мирослава Кобилянського «Мій Маріуполь та світ довкола». Вхід вільний.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Виставка складається із 30 фоторобіт про Маріуполь, яким він був до повномасштабного вторгнення: фотоетюди міста, пейзажі, туристичні об’єкти, пам’ятки архітектури, що залишились лиш у пам’яті та на світлинах.

З 2020 року Мирослав Кобилянський зацікавився аерофотографією та почав знімати краєвиди міста. Після окупації автор зібрав світлини зруйнованого міста у книгу “Мій Маріуполь та світ довкола”, котра вийшла друком у львівському видавництві «Світло і тінь». Згодом фото зі сторінок книги почали експонуватись у різних містах України.

Відкриття виставки відбудеться 12 квітня о 17:00 у галереї «ХотАртХол» у Палаці Гната Хоткевича (вул. Кушевича,1). Триватиме виставка до 12 травня.

На відкритті також буде нагода поспілкуватись із маріупольцем  Євгеном Тузовим – громадським діячем, волонтером, благодійником, котрий під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну був організатором та керівником найбільшого сховища у Маріуполі.

Виставка передує ще одній важливій події – перегляду фільму «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова, який відбудеться 11 травня у Палаці Гната Хоткевича (деталі про показ будуть згодом).

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news