logo
30/04
29/04
2 ...

Екснардепа-«регіонала» Лук’янова затримували ще у лютому, а не вчора, як подала СБУ – ЗМІ

11-04-2024 10:37263

Екснардепа-«регіонала» Лук’янова затримували ще у лютому, а не вчора, як подала СБУ – ЗМІ
Фото: затримання Владислава Лук’янова у лютому 2024 року

Журналісти виявили, що затримання колишнього народного депутата, «регіонала» Владислава Лук’янова, про яке оголосили 10-го квітня, відбулось насправді ще у лютому.

Про це пише видання «Watchers» з посиланням на Київську обласну прокуратуру. 

Затримання поблизу прикордонного пункту пропуску на Одещині, звідки він, за даними Служби безпеки України, намагався виїхати до сусідньої країни як особа непризовного віку, відбулось у лютому.

А після того як Владислава Лук’янова затримали Соломʼянський райсуд Києва 27 лютого відправив його під нічний домашній арешт без носіння електронного браслету як підозрюваного у виправданні збройної агресії рф.

Як припускає видання, це може бути пов’язано з триваючим скандалом довкола очільника Департаменту Кібербпезки СБУ Іллі Вітюка, адже у свіжому прес-релізі СБУ про лютневе затримання Лук’янова вказано, що саме «кіберфахівці Служби безпеки завадили втечі з України колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонів».

Прокоментувала такий казус і керівниця агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» Анна Бабинець:

«Це фото, яке сьогодні (10 квітня – ред.) всі тиражують і на якому напис «кібердепартамент СБУ» - більше за фейс затриманого, насправді зроблене півтора місяці тому.

Тобто СБУ робить новиною те, що сталося ще у лютому.

Навіщо?

Бо кібердепартамент СБУ трохи попалився на стеженні за журналістом Слідство.Інфо і вирішив покращити свій імідж, розпакувавши «консерву».

Затримання екс-«регіонала» - завжди радісна подія. Тільки за ці півтора місяці Лукʼянова, якого підозрюють у роботі на ворога, випустили на волю. Навіть не вдягли електронний браслет. Де він зараз? Що з ним? СБУ про це не повідомляє.

Тож новини про перемогу треба подавати вчасно, а не коли треба відбілити підлеглих».

Як відомо, нещодавно Слідство.інфо оприлюднило розслідування про керівника Департаменту Кібербезпеки з приводу придбання його дружиною квартири ринковою вартістю 20 млн гривень за 12,8 млн гривень. Після виходу розслідування з’ясувалось, що журналісту, який його готував, у торговому центрі намагались вручити повістку представники ТЦК, яких привів туди працівники Департаменту Кібербезпеки. Після цього Вітюка відсторонили від обов’язків на період проведення перевірки, а Офіс генпрокурора відкрив провадження.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news