logo
30/04
29/04
2 ...

Чотирьох загиблих воїнів зі Стрийщини нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня

12-04-2024 21:35306

Чотирьох загиблих воїнів зі Стрийщини нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня
Фото: ЛОВА

Почесні відзнаки від Президента України отримали: Андрій Одинак, Іван Шеменєв, Богдан Наконечний, Андрій Шеремет.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Державні нагороди близьким полеглих військовослужбовців під час зустрічі вручив начальник Стрийської районної військової адміністрації Богдан Янко. 

Андрій Одинак народився у Стрию. Під час повномасштабної війни захищав Батьківщину у складі 95 десантно-штурмової бригади. Проходив навчання у на військовій базі у Великій Британії на посаду стрільця-снайпера. Опісля Андрія скерували у 77 аеромобільний полк. Загинув 16 січня 2023 року внаслідок осколкового поранення у Соледарі Донецької області. Йому було 35 років.

Іван Шеменєв – уродженець села Володимирці Журавенської громади. Брав участь в антитерористичній операції на сході України. Із початку повномасштабного вторгнення повернувся на службу. Був старшим стрільцем 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Загинув 22 вересня 2023 року у селі Кліщіївка Донецької області. Захисникові було 32 роки.

Богдан Наконечний народився у селі Махлинець Гніздичівської громади. Виконував бойові завдання у зоні проведення АТО. Після 24 лютого 2022 року захищав Україну у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади на посаді гранатометника. Загинув військовослужбовець 3 квітня 2023 року на Луганщині у віці 31 року.

Андрій Шеремет – стриянин. У час повномасштабної війни служив на посаді номера обслуги в аеромобільному батальйоні. До лав Збройних сил добровільно вступив у серпні 2023 року. Загинув воїн 12 грудня того ж року на Донеччині. Андрієві було 36 років.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news