logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

У Полтаві запрацював реабілітаційний центр RECOVERY

15-04-2024 14:24884

У Полтаві запрацював реабілітаційний центр RECOVERY
Фото: МОЗ

Це вже 12-й центр всеукраїнської мережі. Щорічно тут зможуть отримувати якісні, доказові й безоплатні послуги з реабілітації 2000 військових. Центр розбудований на трьох поверхах однієї з ключових медичних установ Полтавщини. 

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Допомогу пораненим військовим надаватимуть фахівці фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, масажисти, терапевти мови й мовлення та психологи. Для кожного пораненого розробляється індивідуальний реабілітаційний план, тож пацієнти отримують якісну й доказову реабілітаційну допомогу на найвищому рівні з огляду на їх потреби. 

Реабілітаційні відділення стають все ближче до дому сімей поранених, що сприяє реабілітації, адже родина є одним із найважливіших компонентів відновлення — наполягають фахівці. 

Пацієнти закладу — це військові, які отримали під час бойових дій травми кінцівок, головного мозку, спинного мозку, периферичної нервової системи тощо. Проте тут відновлюватимуть і  поранених не тільки з Полтавщини, а й з усієї України. 

Засновники мережі планують розширити її щонайменше до 18 інноваційних реабілітаційних центрів, де щороку зможуть відновлюватися близько 25 тисяч військових.

Проєкт RECOVERY Віктора та Олени Пінчуків фокусується на таких напрямах:

створення національної мережі реабілітаційних центрів для поранених військових; 

освітні програми міжнародного рівня для медичних фахівців.

Усі послуги з реабілітації — безоплатні для всіх пацієнтів та повністю покриваються НСЗУ в рамках програми медичних гарантій. Громадяни України мають право отримати необхідні реабілітаційні послуги у повному обсязі незалежно від причин, які призвели до потреби в реабілітації, так само як і ветерани війни, учасники війни, учасники бойових дій та особи, прирівняні до них. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news