logo
30/04
2 ...

Університетська лікарня ЛНМУ зможе укладати договори з НСЗУ

16-04-2024 09:18454

Університетська лікарня ЛНМУ зможе укладати договори з НСЗУ
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Університетська лікарня ЛНМУ ім. Данила Галицького відтепер стане повноправним надавачем медичних послуг населенню та зможе укладати контракти на надання пакетів таких послуг із Національною службою здоровя України.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Кабінет міністрів України 13 квітня 2024 року своєю постановою №408 вніс відповідні зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 391 і від 22 грудня 2023 р. № 1394. Зокрема, там вказано: Пункт 13 постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 391 викласти в такій редакції:

«Вимоги до надавача послуг з медичного обслуговування населення, з яким головними розпорядниками бюджетних коштів укладаються договори про медичне обслуговування населення, у частині реєстрації надавача як юридичної особи (крім державної або комунальної установи) не поширюються на Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика з 1 червня 2024 р. і Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького з 1 квітня 2024 року.» Таким чином, клінічна лікарня Університету отримує право підписувати договори з НСЗУ як відокремлений структурний підрозділ закладу освіти.

Відтак це дає змогу фінішувати процес передачі клінічної лікарні Львівської залізниці під оруду ЛНМУ ім. Данила Галицького, оскільки в цій постанові прописані всі моменти коригування оплати надання пакетів медичних послуг в процесі передачі майнового комплексу від одного власника до іншого.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news