logo
30/04
29/04
2 ...

У Самборі БФ «Твори добрі справи» організував аукціон для збору коштів на ЗСУ

16-04-2024 11:26208

У Самборі БФ «Твори добрі справи» організував аукціон для збору коштів на ЗСУ
Фото: Христини Островської

Благодійний фонд «Твори добрі справи» провів аукціон у найкращому в Самборі закладі –  ресторані «TOSCANA». До нього долучилися також його власники тим, що безкоштовно надали приміщення для заходу та придбали кілька аукціонних лотів, чим внесли свою частку в загальний збір коштів для ЗСУ.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

Одразу скажемо, що загальний виторг фронтових предметів, інших виробів та художніх  робіт за час аукціону склав 79100 грн. і 800 доларів.

Найціннішим та найдорожчим лотом на аукціоні виявився уламок найбільшого українського літака світу Ан-225 «Мрія» – його придбали за 20000грн. Свою вартість набрала пляшка віскі з дарчим написом генерала Валерія Залужного. 

З аукціонного молотка були продані ікони Лева Скопа – роботи пензля знаного сучасного художника, мистецтвознавця.  

Поважними і дуже бажаними гостями аукціону були: заслужений артист України Ростислав Кушина, самбірський художник, автор виставок картин Павло Дідич. По-своєму проявила себе відома місцева майстриня пензля Людмила Горбачик. Вона в присутності всіх учасників написала картину, яку одразу ж було продано за непогану суму. Не обійшовся доброчинний захід без участі майстрині Олени Квітовської. 

Подарували для ЗСУ черговий автомобіль, а також другий, що фронті зазнав серйозного «поранення». Його відремонтує пан Роман з друзями. 

Організатори аукціону зазначили, що кожний бажаючий, який з певних причин не зміг прийти, але мав бажання, може зробити свої донати в інший спосіб – перерахувати кошти на рахунки банки або готівку принести до БФ «Твори добрі справи» чи передати через його волонтерів. Разом наближаємо день світлої перемоги над путінськими рашистами, а українці засвідчують, що народ і армія єдині.  

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news