logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

У Львові пройде спеціальний показ фільму «Я і Фелікс»

17-04-2024 08:59795

У Львові пройде спеціальний показ фільму «Я і Фелікс»
Фото: ЛМР

11 квітня в український прокат вийшов довгоочікуваний український фільм «Я і Фелікс» — повнометражний ігровий дебют режисерки Ірини Цілик. З нагоди виходу фільму у прокат команда вирушила в спеціальний тур — серію зустрічей із глядачами та глядачками у різних містах. Завітає команда і до Львова, де матиме одразу два спеціальних покази та зустрічі.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Перший спеціальний показ відбудеться 17 квітня о 18:00 в кінотеатрі «Мультиплекс» у СТРЦ Spartak, а другий стартує о 19:30 в кінотеатрі «Планета Кіно» у Forum Lviv. Після сеансу усі охочі зможуть поспілкуватися з Іриною Цілик — українською режисеркою, письменницею, авторкою поетичних і прозових творів. Квитки вже в продажу на сайті кінотеатрів: https://linp.io/me_and_felix_movie

Кіно «Я і Фелікс» розповідає історію про дорослішання хлопця Тимофія у 90-х. У центрі сюжету – його стосунки із сім’єю, друзями, першим коханням, і з колишнім контррозвідником Феліксом, який служив під час війни в Афганістані. Стрічка знята за мотивами книжки «Хто ти такий?» українського письменника та військовослужбовця Артема Чеха.

«Це дуже особливий для мене момент – зустріч фільму з українськими глядачами, для яких він найперше і створювався. Цю стрічку сміливо можна назвати глядацькою, хоча водночас це авторське кіно. Тож я сподіваюся, що в кінотеатри прийдуть дуже різні люди. Бо цей фільм не є похмурою депресивною драмою. У ньому багато легкості, гумору, кольорів, знайомої вам музики. Я сподіваюся, цей досвід стане для багатьох доволі щемкою емоційною мандрівкою», – розповідає режисерка Ірина Цілик.

Для трьох головних героїв ця стрічка стала дебютом в українському кіно: Тимофія зіграли Андрій Чередник (син режисерки та автора книги «Хто ти такий?») та Владислав Балюк. Роль Фелікса, колишнього контррозвідника — український письменник і поет Юрій Іздрик. У фільмі також зіграли зокрема Володимир Гладкий («Дільничий з ДВРЗ»), Андрій Ісаєнко («Щедрик», «Кіборги», «Захар Беркут»), Анастасія Карпенко («Як там Катя?», «Лікар Ковальчук») та інші.

Стрічку виробництва кінопродакшену ForeFilms, продюсерів Володимира та Анни Яценків, можна подивитись в кінотеатрах з 11 квітня. Дистриб’ютором фільму «Я і Фелікс» в Україні стала компанія «Кіноманія».

Світова прем’єра «Я і Фелікс» відбулася на 38-му Варшавському міжнародному кінофестивалі, а перший український показ — в межах Київського тижня критики у 2022 році. Фільм також отримав спеціальну нагороду 53-го італійського кінофестивалю Giffoni у категорії Generator +16 (The CGS AWARD), спеціальну відзнаку FILMFEST HAMBURG від КМКФ «Молодість» та відзнаку в конкурсі ігрового кіно Ukraina Festiwal Filmowy у Варшаві.

Офіційний трейлер стрічки «Я і Фелікс».

За детальною інформацією та коментарями звертайтеся до pr-менеджерки фільму Марії Кравченко – 0990545905, mm.postolatii@gmail.com

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news