logo
30/04
2 ...

У Шегинях учні та вчителі розмалювали тубуси від снарядів

17-04-2024 09:13702

У Шегинях учні та вчителі розмалювали тубуси від снарядів
Фото: Шегинівської ЗОШ

Учні та педагоги Шегинівської ЗОШ І-ІІІ ст.. (директор Іван Балич) (Шегинівська ТГ) розмалювали тубуси від снарядів, що привезли волонтери із зони бойових дій.  До доброчинної справи долучилися учні 7-11 класів під керівництвом вчителів Н.Д.Шумило, Н.С.Степаняк, С.В.Безверхньої, Д.С.Дзюбан. 

Сюжет для тубусів учениці обирали самостійно. На кожному – різний малюнок, але мета єдина – перемога світла над темрявою, а життя над смертю. Переважають світлі, життєстверджуючі кольори добра і краси.  Діти та вчителі  вклали у картини свою душу, любов до рідної землі, надію на Перемогу.

Ці атрибути війни стали не лише предметом мистецтва, а й символом єдності нашого народу. Тубуси будуть використані як  лоти на аукціонах.

За сприянням волонтерки, жительки с. Шегині, Юлії Шибунько, 2 тубуси відправляться у США, де відбуватиметься фестиваль. Тут завдяки волонтерській організації «Врятуй Україну»  будуть представлені тубуси, розмальовані у школі. Ще 2 тубуси бере блогер maniek_official_, де на своїй платформі проведе аукціон.

Головна мета – зібрати кошти для 10-тої окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», де служив земляк,  уродженець Шегинь Андрій Венгер, для його побратимів. Він загинув 8 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Бійцю було 24 роки. Андрій Венгер гідно ніс службу в 10-ій ОГШБр «Едельвейс» на військовій посаді розвідника. У вересні 2023 року боєць отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

На кошти, вилучені із продажу тубусів, буде закуплено бойовий дрон Мавік 3Т для нічної розвідки.

Галина СОРОКА, для Leopolis.news