logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

У Львівському музеї історії релігії експонується виставковий проєкт «Світ очима особливих»

17-04-2024 13:25170

 У Львівському музеї історії релігії експонується виставковий проєкт «Світ очима особливих»
Фото: з відкритих джерел

Це роботи вихованців навчально-творчої майстерні для дітей і молоді з особливостями розвитку, яка діє при ГО «Простір без обмежень». Картини можна придбати.

В експозиції представлено понад 20 картин, виконаних акриловими фарбами на полотні. Діти створювали роботи під час арт-терапевтичних занять під керівництвом Анни Реви, яка допомагає юним художникам «висловити» свої емоційні потреби, які накопичилися з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. 

“Ці картини розкривають унікальний світ без обмежень, де кожен, незважаючи на свої відмінності - талановитий, розумний, унікальний…Хочеться підійти до кожної картини, подивитися всередину і спробувати зрозуміти, що хотіла нам сказати дитина.Вони надихають нас бачити красу та силу в різноманітності, а також підкреслюють важливість розуміння дітей з аутизмом у нашому суспільстві” - зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Ірина Гаврилюк.

Виручені кошти спрямують для забезпечення оздоровчих і підтримки адаптивних програм, які допомагають таким дітям впоратися із травматичними наслідками війни.

“Ми хочемо зібрати кошти на літній табір для дітей без батьківського супроводу. Так у них з’явиться можливість покращити свої навички самообслуговування, а батьки в той час матимуть змогу відпочити. Для мене дуже важливо було навчити дітей шити, готувати та ліпити посуд. Наша мета - аби діти могли займатись тією діяльність, яка їм подобається, могли розвиватись та бути частиною суспільства», - розповіла керівниця ГО «Простір без обмежень», організатор виставки Анна Рева.

Переглянути картини онлайн тут ПЕРЕЛІК КАРТИН

Відвідати виставку та придбати картини  можна за адресою: Львівський музей історії релігії, м. Львів, пл. Музейна, 1. Вона триватиме до 10 травня. 

Leopolis.news