logo
01/05
30/04
2 ...

Лікарі-інтерни кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО пройшли симуляційне навчання в імітаційному центрі

18-04-2024 14:07235

Лікарі-інтерни кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО пройшли симуляційне навчання в імітаційному центрі
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Сьогодні підготовка майбутнього лікаря неможлива без застосування інтерактивних методів навчання. Адже надзвичайно великий об’єм матеріалу здобувачі освіти засвоюють значно легше, коли він подається у форматі різноманітних дослідницьких проєктів та навчання на тренажерах.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

На кафедрі акушерства, гінекології та перинатології ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького відбулося симуляційне навчання в імітаційному центрі для лікарів-інтернів. Його провів куратор – співробітник кафедри сімейної медицини, професор Сергій Шурпяк.

Основні акценти навчання інтернів були спрямовані на два напрями – лапароскопічну хірургію та надання допомоги при веденні пологів.

Лікарі-інтерни мали змогу на тренажері (система для тренування лапароскопічних навичок «все-в-одному») відпрацювати такі базові лапароскопічні навички, як переміщення штифтів; точне різання; накладання швів;  екстра- та інтракорпоральна техніка завʼязування вузлів. 

Також лікарі-інтерни отримали навички, які є необхідними для успішного ведення пологів:

  • вимірювання розмірів таза;
  • відтворення біомеханізму пологів;
  • захист промежини;
  • техніка проведення епізіотомії і накладання швів;
  • активне ведення ІІІ періоду пологів;
  • післяпологовий огляд.

Така система навчання сприяє значному розвитку та відточуванню навичок до просунутого рівня практики. А індивідуальна робота куратора з кожним лікарем-інтерном та ретельне відпрацювання практичних навичок на тренажері дозволять успішно використовувати отримані знання у їхній майбутній практичній діяльності.

Leopolis.news