logo
30/04
29/04
26/04
25/04
2 ...

У Львові судитимуть десятьох бойовиків, які воювали в російській армії

18-04-2024 14:35330

У Львові судитимуть десятьох бойовиків, які воювали в російській армії
Фото: vechirniy.kyiv.ua

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно десятьох громадян України. Їм інкриміновано державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що мешканці Донецької та Луганської областей під час повномасштабного вторгнення рф в Україну добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до незаконних збройних формувань «народної міліції» терористичних організацій «днр» та «лнр».

Чоловіки пройшли військову підготовку та здобули навички користування зброєю, опанували тактику ведення бою, здійснення штурму, наступу, відступу. Отримавши зброю та амуніцію, вони надавали допомогу у проведенні підривної діяльності проти України у складі збройних сил рф.

Окрім цього, один із обвинувачених був мобілізований з «Торезької виправної колонії №28» (Донецька область) за вказівкою керівництва колонії. Таким чином останнього було амністовано, задля виконання «боргу» перед державою-окупантом.

Чоловік проходив службу в складі 100-ї окремої мотострілкової бригади 1-го армійського корпусу (в/ч 08826) на посаді стрільця.

З початку повномасштабного вторгнення обвинувачені воювали в населених пунктах Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news