logo
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

У ЛОВА розповіли, скільки заклади культури та професійні фахові коледжі отримали цьогоріч коштів від платних послуг

18-04-2024 21:35163

У ЛОВА розповіли, скільки заклади культури та професійні фахові коледжі отримали цьогоріч коштів від платних послуг
Фото: rbc.ua

Упродовж січня-березня цього року установи та організації сфери культури, профільні фахові коледжі отримали понад 13,2 млн грн власних доходів. 

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Як зазначив заступник голови Львівської ОВА Іван Собко, зростання цього джерела доходів досягнули на 25,6 % порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, надходження від платних послуг становлять 11,7 млн грн (88%), спонсорська допомога – 1,5 млн грн (12%).

Найбільш позитивну динаміку надходжень від платних послуг, більше ніж удвічі, забезпечили 7 установ – музей ім. І. Франка, Самбірський фаховий коледж культури та мистецтва, бібліотека для юнацтва, історичний музей, бібліотека для дітей, історико-краєзнавчий музей та Галицький камерний хор. Одночасно негативна динаміка спостерігається в музеї «Бойківщина», Львівському музичному фаховому коледжі ім. С. Людкевича, Дрогобицькому музичному коледжі ім. В. Барвінського, універсальній науковій бібліотеці та заповіднику «Тустань».

«Хоч заклади культури і демонструють кращу роботу зі збільшення власних надходжень від платних послуг, однак у складних умовах сьогодення й надалі залишається важливим питання активізації діяльності, спрямованої на зростання доходів від надання платних послуг та пошуку можливостей залучення інвесторів та меценатів», – наголосив Іван Собко.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news