logo
02/05
2 ...

Львівську облраду прийняли до Європейського Альянсу міст та регіонів

19-04-2024 16:24470

Львівську облраду прийняли до Європейського Альянсу міст та регіонів
Фото: пресслужба ЛОР

Львівська обласна рада стала асоційованим членом Європейського Альянсу міст і регіонів за відбудову України.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Європейський Альянс міст і регіонів за відбудову України - це ініціатива, започаткована Європейським Комітетом Регіонів у червні 2022 року з метою координації зусиль муніципальних органів ЄС у наданні допомоги для відбудови українських міст і регіонів, постраждалих внаслідок російської агресії. 

Голова депутатської комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Наталя Галецька подякувала за прийняття Львівської обласної ради до Альянсу та висловила сподівання на плідну співпрацю.

Вона зазначила, що обласна рада представляє інтереси 73 громад області, має у своєму підпорядкуванні комунальні заклади, у тому числі медичні установи, які потрібно розвивати. 

У своїй діяльності Альянс передбачає оцінку потреб у відбудові українських громад, координацію гуманітарної допомоги, залучення фінансових ресурсів та експертної підтримки, обмін досвідом і передовими практиками відбудови, сприяння децентралізованому співробітництву, а також розвитку місцевого та регіонального бізнесу та інновацій. 

Членами Альянсу є місцева та регіональна влада з 24 країн-членів ЄС. З української сторони партнерами Альянсу є Українська асоціація районних та обласних рад,  Асоціація міст України, Всеукраїнська асоціація громад, Всеукраїнська асоціація об’єднаних територіальних громад та низка органів місцевого самоврядування.

Leopolis.news