logo
03/05
2 ...

На Львівщині сьогодні висадили 39 тисяч саджанців дуба, модрини та ялини

20-04-2024 18:16376

На Львівщині сьогодні висадили 39 тисяч саджанців дуба, модрини та ялини
Фото: ЛОВА

Сьогодні, 20 квітня, з нагоди Дня довкілля відбулась акція «Ліси захисників і захисниць України» в межах глобальної екоініціативи Greening of the Planet та Програми президента «Зелена країна», за підтримки Державного Підприєства «Ліси України».

Акція крім основної мети – озеленити планету, створена також для того, щоб вшанувати символічним висадженням дерев честь і памʼять воїнів, які віддають свої життя за Україну, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

До висадження на центральній локації – у Старосільському лісництві на Львівщині долучились військові, громадські діячі, волонтери, представники влади, бізнесу та ЗМІ.

Начальник Карпатського лісового офісу Ігор Чебан розповів, що на Львівщині висадка відбулась на 14 локаціях, під час якої понад 250 озеленювачів висадили 39 тисяч саджанців дуба звичайного, модрини та ялини європейських. Загалом Карпатський лісовий офіс в межах Програми президента «Зелена країна» та з нагоди проведення акції «Ліси захисників та захисниць України» висадив 113 тисяч сіянців деревних порід на 42 локаціях. Всього доєдналось 757 учасників.

«Ініціатива спільної висадки дерев виникла у співпраці з керівником ДП «Ліси України» Юрієм Болоховцем. Цей захід є не лише проявом національної та всесвітньої акції, але й важливим кроком у захисті нашого навколишнього середовища. Акцію «Ліси захисників і захисниць України» ми присвячуємо нашим Героям. Кожне дерево, яке ми посадимо сьогодні, стане символом життя і непохитної стійкості нашого народу символом мужності та надії на краще майбутне для всіх нас. Ця історія свідчить про те, як спільні зусилля можуть призвести до висадки мільйонів дерев, збагачуючи нашу природу та віддячуючи захисникам нашої країни», — зазначила головна ініціаторка акції Ганна Крисюк.

Нагадаємо, проскт «Озеленення Планети», заснований Ганною Крисюк - президенткою Business Woman Club та Сергієм Гайдайчуком – президентом CEO Club Ukraine, розпочався у 2020 році. Станом на 2023 рік усього висадили 35 мільйонів дерев у 141 країні світу. За підтримки Міністерства закордонних справ України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України і ДП «Ліси України», а також більше ніж 50 партнерів із різних країн світу.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news