logo
03/05
2 ...

Укрпошта отримала нагороду міжнародної премії EMS Performance Award 2023

22-04-2024 11:16183

Укрпошта отримала нагороду міжнародної премії EMS Performance Award 2023
Фото: epravda.com.ua

Національний поштовий оператор України здобув бронзову нагороду престижної премії EMS Performance Award 2023. Цією нагородою відзначаються поштові оператори, які продемонстрували високі результати в якості наданні послуг міжнародної експрес-доставки (Express Mail Service, EMS). Укрпошта  визнана однією з найкращих національних пошт у світі, хто надає цю послугу, посівши четверту сходинку в спеціальному рейтингу призначених операторів зі 192 країн світу.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

Нагорода, яку отримала Укрпошта за результатами своєї роботи у 2023 році,  надається тим операторам, які показали найкращі результати по 15 критеріям, які визначає рада директорів EMS Cooperative. Компанія отримала найвищі оцінки за такими критеріями, як: вчасна доставка відправлень після митного оформлення до кінцевого отримувача (імпорт), вчасне транспортування до країни призначення (експорт), тривалість митних процедур менше 24 год. (імпорт та експорт), зростання обсягу експортних відправлень. 

Завдяки тісній і злагодженій співпраці Укрпошти з партнерами, серед яких DHL Global Match (UK), компанія оптимізувала і скоротила час пересилання експортних відправлень EMS в країни Європи, США, Канади, Латинської Америки та Австралії. Це один з критеріїв, за яким оцінюється якість доставки відправлень EMS. Результати оцінки Укрпошти за цим критерієм відображають налагоджену співпрацю з митними службами для спрощення та пришвидшення проходження митного контролю міжнародних відправлень. Ще одним з важливих показників є забезпечення якісного інформаційного супроводу на кожне міжнародне поштове відправлення, що дозволяє ще до моменту самого фізичного надходження відправлення вже визначити його проходження коридорами митниці країни призначення. 

«Це вагомий результат роботи компанії та всієї команди, яка попри рік обстрілів, перебоїв з електропостачанням та блекаутів, спромоглася ще раз заявити про нашу країну на міжнародному рівні. Я вдячний кожному листоноші, оператору, всім колегам та міжнародним партнерам, які нас підтримують, та Державній митній службі Украіни за оперативне  та професійне митне оформлення всіх відправлень – коментує Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти. – EMS пройшов дуже тернистий шлях. До переходу послуги в Укрпошту у 2020 році він був представлений Держспецзв’язком, а Україна обіймала 146 позицію аналогічного рейтингу. Втім, попри пандемію ковіду та повномасштабне вторгнення, EMS повністю трансформувався і став пріоритетним продуктом нашої компанії і отримав таку значну відзнаку».

Щороку EMS Cooperative проводить оцінку експрес-доставки всіх міжнародних операторів EMS на основі ключових показників ефективності. Дані переглядаються та підтверджуються незалежним аудитором компанією Deloitte, а нагороди – золото, срібло та бронза EMS Performance Awards – ґрунтуються на результатах роботи поштових операторів за 15 показниками на весь обсяг оброблених EMS відправлень за рік, тобто цей рейтинг є максимально прозорий і всеосяжний.

Додатково роботу команди Укрпошти також відмітили в роботі з партнерами та клієнтами в частині обробки поштових клієнтських запитів і вручили окрему відзнаку Customer Care Award 2023. 

Серед переможців цьогорічної премії EMS Performance Award також пошта Катару, яка розділила з Укрпоштою бронзову нагороду, а також оператори Об’єднаних Арабських Еміратів (срібло) та Оману (золото).

За 2023 рік Укрпошта отримала понад 215 тис. відправлень EMS з-за кордону і відправила понад 130 тис. своїм партнерам. Надіслати Укрпоштою EMS-відправлення можна у більш ніж 130 країн світу із 27 тисяч точок обслуговування. Оформити міжнародні експрес-відправлення EMS можна у відділеннях Укрпошти та на сайті компанії через «Особистий кабінет» та API.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news