logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

Зеленський провів Ставку: обговорили захист міст та критичної інфраструктури

22-04-2024 17:18390

Зеленський провів Ставку: обговорили захист міст та критичної інфраструктури
Фото: Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський провів сьогодні засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Про це він написав у Телеграмі. 

За словами Зеленського, на Ставці, пройшлися по основних питаннях: поле бою, зброя, захист міст, громад і критичної інфраструктури.  

«Найперше – фронт. Була доповідь Головкома Олександра Сирського. Окупаційна армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Тепер їх підганяють ще й позитивні рішення друзів України. Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно», – розповів він. 

Міністр оборони Рустем Умєров доповів щодо контрактів із вітчизняними компаніями: «Ми працюємо над новим форматом угод, який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави».  

На наступну Ставку Зеленський дав доручення зібрати все, що відомо розвідкам про наміри російських терористів нищити цивільну інфраструктуру, та підготувати всеохопний план подальших дій: «посилення фізичного захисту, де це працює, перерозподіл систем ППО та децентралізації, де це можливо».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news