logo
03/05
2 ...

Учень Рудківської школи став призером Всеукраїнської юніорської олімпіади з інформатики

23-04-2024 13:51135

Учень Рудківської школи став призером Всеукраїнської юніорської олімпіади з інформатики

У польському місті Кракові завершилася Всеукраїнська та міжнародна юніорська олімпіади з інформатики. Вона проходила у приміщенні одного з найстаріших та найпрестижніших навчальних закладів Європи, яким визнаний Ягеллонський  університет.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

В змаганні юних знавців новітніх технологій взяло участь 57 найкращих представників з усієї України, які таке право вибороли в національній олімпіаді, а також вісім учнів навчальних закладів Польщі.

Самбірщину на міжнародній олімпіаді представляв учень 9-Б класу опорного закладу «Рудківська СЗШ І-ІІІ ст...ім. В.Жеребного» Мар’ян Шийка. Перед тим він здобув перемогу на Всеукраїнській олімпіаді з інформатики, яка проходила у Чернівцях.

За словами директорки опорного закладу «Рудківська СЗШ І-ІІІ ст.ім.В.Жеребного» Надії Кондрашової, у Кракові Мар’ян Шийка зайняв почесне третє місце. «Ти, Мар’яне, показав неймовірно високий результат, – сказала очільниця школи. – Нехай це досягнення стане легкою перепусткою у твоє майбутнє життя. Щиро дякуємо вчителю інформатики І.С. Антоняку за навчання ,постійний пошук новизни ,підтримку і заохочення обдарованих дітей». 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото з відкритих джерел