logo
03/05
2 ...

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед країн Європи – дослідження

23-04-2024 21:19167

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед країн Європи – дослідження
Фото: ілюстративне

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед Європейських країн, при чому  питання для українців було прямим і не носило гіпотетичний характер.

Про це свідчить масштабне дослідження соцгрупи «Рейтинг» в співпраці з всесвітньо відомим інститутом досліджень Gallup International. 

Відсоток тих, хто готовий, становить 62%, що майже удвічі більше за тих, хто не готовий – таких 33%, тих, хто ще не визначився із відповіддю всього 4%.   

Найбільшу готовність за умов війни воювати за свою країну демонструють респонденти з країн Азії.

Вірменія та Саудівська Аравія продемонстрували найвищий рівень готовності воювати за власну країну: їх показники складають відповідно 96% та 94%. Високий рівень готовності також мають такі країни як Азербайджан, Грузія, Афганістан, Індія та Пакистан. 

У країнах Америки та Європи найбільший показник тих, хто не визначився. 

Вищу готовність воювати демонструють респонденти з країн Центрально-Східної Європи, найнижчу – Південної.

Загалом найменше серед європейських країн готові воювати за свою державу в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії, Болгарії. 

У цілому найменше тих, хто відповів, що готовий воювати за свою країну, серед японців. 

Серед сусідів України відносно більшу готовність воювати за свою країну висловили у Молдові, де цей відсоток трохи більше половини.  

У Румунії та Польщі відсоток готовності воювати дещо менше половини опитаних.  

Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey (EoY) — це щорічна традиція, започатковане та розроблене дослідження  в 1977 році. Відтоді опитування проводиться щороку. Цього року проєкт проводився в 41 країні світу.  

Усього було опитано 40 428 осіб у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року було опитано репрезентативну вибірку близько 1000. В Україні опитування проводила Група Рейтинг.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news