logo
05/05
04/05
2 ...

У Самборі шістдесят донорів поділилися своєю кров’ю для ЗСУ

24-04-2024 10:41358

У Самборі шістдесят донорів поділилися своєю кров’ю для ЗСУ
Фото: Миколи Сенейка

Вчора, 23 квітня, територія прокатедрального собору Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Самбора, як і торік, вдруге за час повномасштабної путінської агресії стала місцем здачі донорської крові для ЗСУ. Організували акцію Львівський обласний центр служби крові, Самбірська районна лікарня «Хоспіс», її мобільна служба до важкохворих та активний міський волонтерський центр «Опір-Самбір 2022».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

За словами організаторів, у Самборі виявилося багато бажаючих поділитися власною кров’ю з нашими оборонцями, які її потребують для порятунку життя. Це завдяки тому, що попередньо сформували базу донорів.

Таким чином за відведений час шістдесят чоловіків і жінок задонатили власну кров. А ще більше десятьом донорам за попередньо зробленими аналізами було відмовлено в її здачі. 

Робота виїзної мобільної служби донорської крові була належно організовано. Поруч стояло символічне дерево життя. На ньому військові після здачі крові вивішували стрічки камуфляжного кольору, а цивільні – червоного з написом прізвища. Їх пригощали гарячим чаєм, кавою із смаколиками. Такими гостинцями забезпечили місцеві торгові заклади – магазин «Наталія», кафе «Софія», «Ромова баба» тощо. 

Активність самбірчан свідчила про те, що вони із ЗСУ готові поділитися всім, у тому числі й доленосною кров’ю. І це заради світлої перемоги, якої бажають, як води у спеку, мирного і щасливого життя в рідній Україні. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news