logo
05/05
04/05
03/05
2 ...

Пакет від США: зброя та інше військове обладнання будуть надіслані Україні у найближчі години

24-04-2024 19:33129

Пакет від США: зброя та інше військове обладнання будуть надіслані Україні у найближчі години
Фото: Міноборони

Міністерство оборони України висловило вдячність уряду США за новий пакет військової та економічної допомоги, підписаний Президентом США Джо Байденом.

Як зазначили у Міноборони, новий пакет, вартістю майже 61$ млрд, стане вирішальним у зміцненні здатності України захистити свою незалежність та суверенітет, а також у підтримці глобального миру.

За словами міністра оборони України Рустема Умєрова, цей крок є суттєвим укріпленням міжнародної безпеки та стабільності: «Ми щиро вдячні американському народу, Конгресу США, Президенту Джо Байдену, а також моєму колезі, міністру оборони США Ллойду Остіну за їх невтомну підтримку та солідарність».

Як зазначив міністр, відповідно до оголошення Білого Дому, зброя та інше військове обладнання будуть надіслані Україні у найближчі години, що забезпечить необхідні ресурси для продовження оборонних операцій.

«Ця допомога підкреслює зобов'язання США до підтримки України у її боротьбі проти агресії росії», – наголосив Умєров.

Одразу після підписання Президентом США Джо Байденом закону про оборонну допомогу Міністерство оборони США оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів.