logo
04/05
03/05
2 ...

Українські чоловіки призовного віку не зможуть отримати паспорти за кордоном – Кабмін

25-04-2024 08:59193

Українські чоловіки призовного віку не зможуть отримати паспорти за кордоном – Кабмін
Фото: gre4ka.info

Уряд заборонив видавати паспорт громадянина України чи закордонний паспорт українським чоловікам за кордоном віком від 18 до 60 років. Тепер ці документи вони зможуть отримати лише у територіальному органі чи територіальному підрозділі міграційної служби.

Про це йдеться в постанові уряду.

«Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється», – йдеться у постанові.

«У відповідь на запити щодо надання громадянам України за кордоном послуг в ДП «Документ», нагадуємо, що це підприємство не входить до сфери управління МЗС України. Консульські послуги МЗС надаються громадянам України в закордонних дипломатичних установах, а саме у посольствах, генеральних консульствах і консульствах України. ДП «Документ» не є частиною системи МЗС, дипломатичної чи консульської служби. Це окреме державне підприємство, що входить до сфери управління Державної міграційної служби України.

Також звертаємо увагу, що постанова Кабінету Міністрів України № 443 від 23 квітня 2024 року щодо змін у порядку видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон стосується документів, які оформлюються ДМС України за заявами, отриманими ДП «Документ».

Водночас, привертаємо увагу, що як зазначено в постанові КМУ, пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу ДМС або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не буде здійснюватися і громадяни не зможуть отримати такі паспорти в закордонних дипломатичних установах України», – прокоментували в МЗС.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news