logo
04/05
03/05
02/05
2 ...

Цьогоріч фізособи Львівщини сплатили до місцевих бюджетів понад 5 млн грн туристичного збору

25-04-2024 11:33150

Цьогоріч фізособи Львівщини сплатили до місцевих бюджетів понад 5 млн грн туристичного збору
Фото: tsn.ua

В управлінні оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області повідомили, що впродовж першого кварталу 2024 року місцеві скарбниці Львівщини поповнились туристичним збором на суму 5 094,6 тис. гривень. У порівнянні з аналогічним періодом надходження збільшилися на 830,9 тис. гривень. 

Одним із найбільших платників туристичного збору за 2023 рік задекларовано і сплачено 1 077, 7 тис. гривень, іншим – 395,1 тис. гривень.

Нагадаємо, що платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання.

Ставка збору встановлюється за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання у розмірі до 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму та до 5 відсотків – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня поточного року, для однієї особи за добу тимчасового розміщення.

Базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання. Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news