logo
04/05
03/05
2 ...

У Львові діти захисників писали писанки воїнам, які перебувають на лікуванні

25-04-2024 14:21152

У Львові діти захисників писали писанки воїнам, які перебувають на лікуванні
Фото: пресслужба Львівської міської ради

У Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій, що на вулиці Пекарській, 41, провели майстер-клас з писанкарства. Діти військовослужбовців власноруч створювали свої унікальні писанки, аби подарувати їх пораненим захисникам, які перебувають на лікуванні та реабілітації у Львові.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Одним із тих, хто прийшов на майстер-клас, був 11-річний Дмитро. Хлопець каже, що розмальовував великодні яйця вперше, і йому дуже сподобалось.

«Я малював на писанках прапор, такі різні крапочки і символи, щоб воно було гарно. Було цікаво дуже, мені сподобалось», - ділиться Дмитро.

Дружина військовослужбовця Іванка прийшла на майстер-клас із двома синами – 6-річним Денисом та 9-річним Дмитром. Молодший син також вперше писав писанки, і робив це з неабияким задоволенням, запевняє жінка. Адже обоє хлопців ще й хочуть подарувати такі писанки своєму татові.

«Я сама дуже люблю малювати писанки, і дуже хотіла, щоб діти спробувати цю чудо-магію. От менший прийшов і каже, воно так настрій піднімає, так веселить. Він малював вперше і з таким задоволенням. А старший вже двічі мав майстер-клас у школі, і йому теж дуже подобається це творити. Напередодні свят це дуже класно. В нас тато військовий, і хлопці кажуть, що хочуть і йому такий подарунок зробити», - ділиться Іванка, дружина військовослужбовця.

Під час майстер-класу діти радо втілювали свої ідеї та задуми, адже знали, що ці писанки перед Великоднем отримають наші воїни, які зараз лікуються у лікарні святого Луки Першого медичного об’єднання Львова. Також діти ознайомилися з історією писанкарства та різними техніками розпису, значенням кольорів та візерунків.

Майстер-клас провели спільно з Музеєм Гідності у Львові. Керівниця музею Андріана Дигдалович каже, що таку акцію провели уже втретє.

«Ми для військових робимо такі символічні подарунки – солодощі, речі першої необхідності, а також листівки великодні і писанки. Таку акцію організовуємо втретє. Перші два роки ми передавали писанки на фронт для наших захисників. А цього року вирішили допомогти військовим, які перебувають на лікуванні у Львові, зокрема через те, що багато із них – не з західної України. І ми хотіли їм у такий спосіб передати наші традиції і допомогти провести ці свята у затишку, незважаючи на те, що вони у лікарні», - розповідає Андріана Дигдалович.

У майстер-класі взяли участь 15 дітей військових. У Центрі надання послуг учасникам бойових дій підсумовують, що великодні писанки для поранених у лікарні – це не лише подарунок, а й символ підтримки та надії, подяка за їхній захист і вірність українському народу.

Контакти Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій: м. Львів, вул. Пекарська, 41 (головний офіс) та вул. Генерала Чупринки, 85 (відділення центру). Телефон: 0739628325. Сторінка у Facebook.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news