logo
04/05
03/05
02/05
2 ...

Воїнів з Яворівщини посмертно нагородили орденами (ФОТО)

25-04-2024 18:47627

Воїнів з Яворівщини посмертно нагородили орденами (ФОТО)

Голова Яворівської районної адміністрації Ярослав Коминський зустрівся з рідними загиблих Героїв-воїнів. Орденами «За мужність ІІ ступеня» та «За мужність ІІІ ступеня» нагороджено військовослужбовців –  за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.
Високі нагороди отримали сім’ї і родини воїнів. 

Нагороджено орденом «За мужність» ІІ ступеня Рябуху Тараса Михайловича. Рябуха Тарас Михайлович народився у селі Байдаково Кіровоградської області. Воїн служив  розвідником-снайпером, сержантом-інструктором, головним сержантом,  командиром взводу.

Тарас був кіборгом, захищав Донецький аеропорт. З початком повномасштабного вторгнення продовжував захищати українську землю від російського ворога у складі 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, проте життя Тараса обірвалося 28 травня 2023 року.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено трьох Героїв з Яворівського району:

Кошелєв Юрій Миколайович народився на Херсонщині. Через війну восени 2022 року Юрій Кошелєв разом із своєю сім’єю переїхав на Львівщину. Вже у квітні 2023 року Юрій Кошелєв був мобілізований до лав ЗСУ у склад 81-ї окремої аеромобільної бригади.  Воїн-енергетик загинув 26 червня 2023 року на Луганщині поблизу Кремінної.

Букартик Володимир Володимирович житель села Твіржа, Мостиської громади. Солдат військової частини А3715. Загинув внаслідок отриманих поранень під час штурмових дій в районі Макіївки Луганської області.

Павелко Микола Михайлович народився в селі Прилбичі Новояворівської громади. Миколині батьки мали велику сім'ю – шестеро дітей, усі хлопці. Миколу був бойовим медиком. 22 вересня воїн-бойовий медик загинув під час ворожого обстрілу на полі бою в Запорізькій області.

«Їх імена назавжди в історії України та в наших серцях. Ніколи не забудемо їх подвиг. Розділяємо біль та втрату з рідними. Не пробачимо. Не забудемо. Обов'язково ворог відповість за страждання українських сімей.

Низький уклін та безмежні слова вдячності батькам  Захисників та Захисниць, які виховали мужніх та справжніх патріотів своєї держави», – йдеться на сайті Яворівської РДА.

Галина СОРОКА, для Leopolis.news

Фото з відкритих джерел