logo
05/05
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
2 ...

Сьогодні відбудеться черговий «Рамштайн»

26-04-2024 10:59280

Сьогодні відбудеться черговий «Рамштайн»
Фото: АрміяInform

Сьогодні, 26 квітня, у режимі відеоконференції відбудеться чергове засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»).

На ньому Україна хоче обговорити проблеми, які виникли через призупинення американської допомоги, повідомив у вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський.

«Політично ми вже спрацювали заради підтримки. Тепер треба, щоб спрацювали і по наповненню пакетів потрібною зброєю, і по логістиці. Дякую всім країнам, які в цей час ухвалили свої нові рішення на допомогу Україні, нашим воїнам, нашим містам і громадам», – зазначив він.

Це буде 21-те засідання Контактної групи з моменту першого засідання рівно два роки тому. Перше консультаційне засідання відбулося на американській авіаційній базі в Німеччині саме 26 квітня 2022 року.

«Рамштайн-21» проведуть міністр оборони США Ллойд Остін разом та голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун. На переговорах також будуть присутні вищі військовопосадовці з країн-союзниць України.

Нагадаємо, що зустріч у форматі «Рашмтайн» відбудеться 26 квітня кілька днів тому оголосила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news