logo
06/05
05/05
2 ...

ШІ та кадри бомбардувань України: польський режисер випустить фільм про Путіна

26-04-2024 13:47318

ШІ та кадри бомбардувань України: польський режисер випустить фільм про Путіна
Фото: кадр з фільму

В однойменній стрічці «Путін» польський режисер Патрик Вега використав штучний інтелект, щоб відтворити постать російського лідера та зобразити «найінтимніші моменти його життя».

Фільм вийде у світовий прокат 26 вересня та буде представлений у 35 країнах, пише «УП.Життя» з посиланням на повідомлення The Guardian.

«Путін» – це не просто фільм. Це відповідь на глобальне прагнення зрозуміти мотиви та дії однієї з найбільш суперечливих фігур у сучасній політиці. Місія моєї стрічки – надати глядачам «інструкцію з експлуатації» Путіна, щоб зменшити страх і невпевненість, які домінують у сучасному світі», – розповів режисер.

Патрик Вега, також відомий як Бесаліл, в іронічному фільмі зображує детальний аналіз життя та психіки Володимира Путіна за останні 60 років і показує їх в «ультрареалістичних деталях». У трейлері можна побачити кадри, на яких Путін у брудному підгузку займається бойовими мистецтвами і протистоїть Борису Єльцину.

Крім того, Бесаліл додав відеовирізки, зняті українськими кінематографістами під час повномасштабного російського вторгнення. Серед них кадри бомбардувань та обстрілів прифронтових міст, робота військових-артилеристів та пілотів.

Як зазначив режисер, для створення фільму команда створила власну технологію штучного інтелекту:

«Запросити Путіна в студію для зйомок 20 000 кадрів не було можливим, а архівні матеріали, доступні в Інтернеті, не дозволяли підготувати модель deep-фейку з високою роздільною здатністю, придатну для використання в кінематографі. В результаті, після майже двох років розробки, ми створили нашу новаторську технологію на основі штучного інтелекту, що дозволила нам створити кінематографічного персонажа, не покладаючись на реальну людську модель».

Стрічка була вперше анонсована у травні 2022 року. Як зазначає американське медіа Military.com, оригінальний сценарій спочатку мав назву «Злодій в законі», що відсилає до російського мафіозного терміна.

Хто такий Патрик Вега

Патрик Вега або Бесаліл – польський режисер, який створює переважно гангстерські фільми. За свої твори він заробив понад 100 мільйонів доларів у польському прокаті, тим самим став одним з найуспішніших кінематографістів країни.

Серед відомих його стрічок – «Пітбуль», «Мафіозі» та «Ботокс». Новий фільм «Путін» стане його англомовним дебютом.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news