logo
07/05
2 ...

На Львівщині для управлінців громад стартувала програма «Good Governance»

26-04-2024 17:45121

На Львівщині для управлінців громад стартувала програма «Good Governance»
Фото: ЛОР

В Українському католицькому університеті у четвер, 25 квітня, стартувало навчання для управлінців з 9 громад за інноваційною програмою «Good Governance» у межах Програми «Школа публічного управління».

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Організатор – Обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини».

Як зауважив виконавчий директор Асоціації Данило Сороковий, навчальна програма «Good Governance» має на меті посилення знань з ключових напрямів нової моделі державного управління «Good governance» та надання нового заряду енергії для ефективного проведення реформ і відбудови в післявоєнній Україні.

«Програма дає змогу підвищити компетентність працівників органів державного управління, які розвиватимуть громади та Україну.

У межах співпраці з Українським католицьким університетом ще 9 представників громад Львівщини за сприянням Асоціації пройдуть навчання та підвищать свою кваліфікацію», – зазначив Данило Сороковий.

До учасників програми «Good Governance» звернувся також віцепрезидент УКУ отець Богдан Прах: «Маємо бути більш відважними у тому, що робимо. Якщо ми хоч годину не попрацюємо так, як треба, то цього часу вже буде нам бракувати. Цими словами треба мотивувати інших».

За словами директорки Школи публічного управління УКУ Валентини Засадко, програма «Good Governance» вперше була задумана як академічна відповідь подіям на Майдані у 2014 році.

«Програма «Good Governance» – для людей, які прагнуть змін, працюють в органах влади та дотичні до цих змін. Власне, з цієї програми і виросла Школа публічного управління», – підкреслила Валентина Засадко.

До слова, з 2021 року у співпраці Асоціації «Ради Львівщини» та Школи публічного управління УКУ вже 11 представників громад мали можливість пройти сертифіковане навчання за програмою «Good Governance».

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news