logo
24/04
23/04
22/04
2 ...

За підпал авто журналістки «Радіо Свобода» у Львові затримали 19-річного юнака (ФОТО, ВІДЕО)

06-02-2020 09:583601

За підпал авто журналістки «Радіо Свобода» у Львові затримали 19-річного юнака (ФОТО, ВІДЕО)

5 лютого правоохоронці Львівщини затримали в Одесі 19-річного, який, за версією слідства, здійснив підпал автомобіля марки «Mitsubishi Colt», що належить подружжю журналістів Галині та Василеві Терещукам.

 

Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області.

«Пропрацювавши величезний обсяг відеоматеріалів та завдяки оперативно-розшуковим заходам, вдалось встановити траєкторію руху фігуранта, який незадовго після вчиненого попрямував до Одеси. При цьому, щоб замаскувати сліди злочину, виконавець кілька разів переодягався», – йдеться в повідомленні.

Затриманому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України (умисне пошкодження чужого майна вчинене загальнонебезпечним способом – підпалу). Досудове розслідування триває, встановлюють причетність до вчиненого інших осіб, зокрема замовника.

Щойно прокурори допитали основних свідків злочину, які дали викривальні покази. Наразі очікують доправлення підозрюваного у прокуратуру для допиту. Після цього йому обиратимуть запобіжний захід. Санкція інкримінованої статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.

Слідчі дії проводять прокурори та слідчі поліції за оперативного супроводу кримінальної поліції ГУ НПУ із працівниками Управління СБУ Львівщини.

«Правоохоронці провели колосальну роботу – опитали кількасот громадян, вивчили записи десятків камер відеоспостереження та відстежували переміщення зловмисника. Він кілька разів переодягався, намагався змінити зовнішність, проте, незважаючи на це, нам вдалось встановити його місцеперебування - і 5 лютого його затримали в Одесі, куди він втік після скоєння злочину. Затримати зловмисника, 19-річного уродженця Молдови, допомогли колеги – оперативники карного розшуку поліції Одеської області. Зараз слідство встановлює причетність до скоєння цього злочину інших осіб», розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Василь Віконський, інформує пресслужба відомства.

Зазначимо, що прокуратура та СБУ Львівщини повідомляють, що затриманий є уродженцем Хмельницької області.

Як уточнив у коментарі Leopolis.news директор Департаменту комунікацій у МВС України Артем Шевченко, він уродженець Молдови, а мешкав на Хмельниччині.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, затриманий є студентом: «Доказової бази вистачає. Підпалювач - студент, громадянин Молдови. Хто його спонукав на таке - встановлюємо. Безпека журналістів - пріоритет».

Нагадаємо, автомобіль «Мітсубіші Кольт» львівської журналістки, який вона залишила припаркованим біля будинку, підпалили в ніч на 30 січня в Галицькому районі Львова. Вогонь пошкодив передню частину кузова та відсік двигуна. 

Фото: поліція та прокуратура Львівської області, СБУ

Leopolis.news