На Бродівщині неподалік сільських обійсть бродить зубр (ФОТО)

https://leopolis.news/post/15638/na-brodivshchyni-nepodalik-silskyh-obiyst-brodyt-zubr-foto?fbclid=IwAR1J_PEg9zipLsUKb7VYSxxP6ddE6r-P7-60pgJl-YlPJoU_rTkAUByNo7s

06/02/2020

Цей лісовий велетень, не боячись, підходить дуже близько до сільських дворів. Чи не щодня заблукалого зубра можна побачити на території колишньої хмелевої плантації, у заростях сухостою поміж стовпами.

Як зазначив у коментарі директор державного мисливського господарства «Стир» Андрій Яремчук, цим мандрівним зубром, якого часто стрічають мешканці навколишніх сіл, є стара самиця. Людей тварина не боїться через те, що вона майже сліпа, зазвичай виходить на місцевість, добре освітлену сонцем. У лісові угіддя мисливського господарства її було завезено ще 2008 року у віці 5-6 років. Проте людям, особливо дітям, підходити до неї надто близько не слід, адже це ж усе-таки дика тварина.

До речі, як зазначив пан Андрій, у лісових угіддях мисливського господарства «Стир» нараховують майже 80 зубрів різного віку. Нещодавно єгері, які опікуються лісовими звірами, зокрема й зубрами, нарахували стадо із 79 особин.

Фото автора

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news