logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

«Це – спроба зірвати мирний процес»: Зеленський відреагував на наступ окупантів

18-02-2020 11:591614

«Це – спроба зірвати мирний процес»: Зеленський відреагував на наступ окупантів
Фото: REUTERS

Президент Володимир Зеленський вважає обстріл бойовиків поблизу лінії розмежування на Донбасі спробою зірвати мирний процес. Також глава держави зібрав РНБО.

Про це Зеленський повідомив на сторінці у Facebook.

«У п’яту річницю Дебальцівської трагедії бойовики та окупанти влаштували цинічну провокацію.

Це не просто цинічна провокація, метою якої є натиснути на дебальцівську рану, яка ніколи не загоїться повністю. Це – спроба зірвати мирний процес на Донбасі, який почав просуватися хоч і невеликими, але невпинними кроками.

Збираємо сьогодні засідання РНБО. Будемо обговорювати й ухвалювати рішення про подальші кроки. Наш курс на завершення війни та відданість міжнародним домовленостям залишається незмінним – так само, як і наша рішучість дати відсіч будь-яким проявам збройної агресії проти України», – заявив Зеленський.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України відбудеться брифінг.

«18 лютого, о 12:00 за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України розпочнеться брифінг за участю секретаря РНБО, керівництва генерального штабу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України», – йдеться у повідомленні

Нагадаємо, від 5-ї години ранку 18 лютого йде інтенсивний бій між бойовиками та українськими військами в районі Золотого, Оріхово та Новотошківки. За даними ТСН, вороги накривають позиції бійців збройних сил України ствольною артилерією. Вибухи чути за кілька кілометрів.

Згодом у ЗМІ з’явилась інформація, що українські військові під час активної атаки бойовиків сьогодні, 18 лютого, втратили позиції поблизу Золотого на Донбасі.

Згодом у штабі повідомили про завершення боїв. у результаті зіткнень один український військовий загинув, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога. 

Leopolis.news