logo
24/04
23/04
22/04
2 ...

Люди забарикадували під’їзди до госпіталю у Винниках: бояться коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)

19-02-2020 16:199547

Люди забарикадували під’їзди до госпіталю у Винниках: бояться коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: Ігор Зінкевич

У Винниках місцеві мешканці заблокували в’їзди до Львівського обласного госпіталя інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, щоб туди не привезли евакуйованих з Уханю українців.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

За його словами, люди не випускають і не запускають транспорт. На території госпіталю забарикадували навіть авто журналістів. Також до шпиталю привезли шини.

Люди протестують проти розміщення у госпіталі українців, яких евакуюють з Уханю, бо бояться, що ті можуть зазвезти коронавірус.

До людей біля госпіталю приїхали заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко та міський голова Винник Володимир Квурт.

Раніше Винники охопила паніка –  серед медперсоналу та пацієнтів госпіталю ширилися чути про виписку всіх пацієнтів та про прийняття на стаціонар евакуйованих з Уханю українців. Проте, т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько розповів, що у шпиталі пройшли навчання готовності закладу до госпіталізації хворих з гострою респіраторною хворобою (коронавірусом).

Також Львівська ОДА закликала мешканців припинити інформаційну лихоманку навколо прибуття українців з Китаю. Там наголосили, що адміністрація не має жодної офіційної інформації про розміщення на території області людей, яких евакуйовують із Китаю.