logo
18/04
17/04
2 ...

Сьогодні львів’ян запрошують на зустріч з уповноваженою з прав людини Відня

03-03-2020 10:555825

Сьогодні львів’ян запрошують на зустріч з уповноваженою з прав людини Відня
Фото: ілюстративне

У вівторок, 3 березня, у Львові відбудеться відкрита зустріч з уповноваженою з прав людини міста Відня Шамс Асаді.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Австрійська чиновниця прибуває до Львова, щоб долучитися до проєкту «Lviv: Becoming a Human Rights City». Під час відкритої зустрічі Шамс Асаді прочитає лекцію «Відень – місто прав людини. Чому це добре для всієї громади?» Подія відбудеться в конференц-залі на вул. Академіка Богомольця, 6. Початок – о 18:30. Вхід вільний для всіх охочих.

Під час своєї лекції Шамс Асаді розкаже, як змінився Відень і люди, які у ньому живуть, за 5 років існування у форматі Human Rights City. Особливий наголос уповноважена з прав людини зробить на тому, як вдалося налагодити ефективний і тривалий діалог між місцевими політиками і громадянським суспільством.

Human Rights Cities – це міжнародна мережа міст, які у своїх політиках та процедурах керуються цінностями прав людини, звертаючи виняткову увагу на розвиток культури різноманіття, інклюзивності і рівності. Основна мета HRC – розвинути мережу однодумців, які втілюють реальні зміни і діляться власним досвідом «перетворення на місто прав людини», суттєво збільшити кількість таких міст у Європі. Мережа HRC вважає роль міст у захисті, просуванні та реалізації прав людини життєво важливою.

Подію організовує Освітній центр з прав людини у Львові у партнерстві з Львівською міською радою та за підтримки посольства Королівства Нідерландів у Києві.

Leopolis.news