logo
15/04
12/04
11/04
10/04
09/04
2 ...

Інститут нацпам’яті застерігає від участі в параді «побєдобєсія» Росії 9 травня

21-02-2020 14:191675

Інститут нацпам’яті застерігає від участі в параді «побєдобєсія» Росії 9 травня
Фото: з відкритих джерел

Глава Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович вважає, що всі, хто відвідає парад 9 травня в Москві, повинні зважати на те, що вони стають інструментом російської агресивної політики.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Важливо підкреслити, що Росія, як країна-агресор, яка порушує міжнародне право, має не тільки ряд злочинів за своєю спиною, вона також має дуже ганебну практику інструменталізації історії, а саме використання історичних подій і фактів з метою досягнення політичних цілей.

Власне військовий парад у Росії на Красній площі цього року також буде інструментом для досягнення політичних цілей, а не для вшанування пам'яті жертв Другої світової війни», - сказав Дробович.

Він вважає, що всі, хто братиме участь у цих заходах, які навіть експертне середовище називає не інакше як «побєдобєсіє» повинні зважати на те, що вони стають інструментом російської агресивної політики.

Він підкреслив, що це стосується не тільки України, а й лідерів і політиків інших держав.

«Будь-хто, хто погоджується брати участь у цьому параді, має усвідомлювати, що з високою ймовірністю це буде використано Росією для їхніх імперіалістських загарбницьких цілей», - зазначив Дробович.

Нагадаємо, 17 лютого нардеп від фракції ОПЗЖ у Верховній Раді Вадим Рабінович на погоджувальній раді керівників фракцій і груп парламенту запропонував Раді сформувати парламентську делегацію для участі в параді в Москві.

Його позиція викликала шквал обурення.

«Українська правда» звернулася з запитом до Офісу президента про те, чи отримував глава держави офіційне запрошення з Москви для участі в параді 9 травня.

У серпні 2019 року помічник президента Росії Юрій Ушаков заявив, що Кремль направить президенту України Володимиру Зеленському запрошення на святкування 75-річчя перемоги у «Великій вітчизняній війні» у травні 2020 року.

Leopolis.news