logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Гостра респіраторна вірусна інфекція, яку викликає коронавірус, подібна до інших ГРВІ – Зуб

25-02-2020 12:312234

Гостра респіраторна вірусна інфекція, яку викликає коронавірус, подібна до інших ГРВІ – Зуб
Фото: Українська правда

Гостра респіраторна вірусна інфекція, яка викликається коронавірусом, подібна до інших ГРВІ, тому профілактика цього захворювання є традиційною.

 

Про це під час брифінгу сьогодні розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Володимир Зуб зазначив, що на початку виявлення хворих на коронавірус про це захворювання було обмаль інформації. Однак за місяць назбиралось багато даних і вже можна робити деякі висновки.

«Маємо підстави говорити, що гостра респіраторна вірусна інфекція, яка викликається коронавірусом, подібна до інших ГРВІ. Так само, як інші ГРВІ, ця інфекція у приблизно 80% випадків має легкий або середнього ступеня важкості перебіг. Для близько 20% захворілих перебіг захворювання є важким, а ще для 2-3% перебіг може бути критичним. Це є дані ВООЗ, які підтверджуються фактичними матеріалами», – пояснив Володимир Зуб.

Він додав, що зараз «нема такої катастрофи, яка була місяць тому». Тому, при правильній організації роботи, поведінці пацієнтів (своєчасному зверненні до лікарів) та медиків, не мало б виникнути проблем. 

«Хочу наголосити на тому, що дуже прості правила рятують життя. Правила ці є давно відомі, такі ж, як при грипі: треба частіше мити руки, своєчасно звертатися за медичною допомогою, хворим не треба ходити на роботу. Також слід пам’ятати, що є чіткі рекомендації для людей, які перебували у місцях поширення хвороби чи контактували із ймовірними хворими. Якщо у такої людини з’являється хоча б один із симптомів ГРВІ, то це є обов’язковою причиною зателефонувати до свого сімейного лікаря або викликати бригаду швидкої медичної допомоги. Дуже велике прохання до тих, хто був за кордоном, після повернення 14 днів бути вдома», – наголосив Володимир Зуб.

Він також розповів, що міські заклади охорони здоров’я готові до прийому хворих із симптомами коронавірусу, медики пройшли відповідні навчання.

Раніше голова Львівської ОДА зазначив, що медики та інші служби забезпечені  засобами індивідуального захисту та медикаментами і готові до випадків виявлення симптомів коронавірусу у області.

Леся БУРБАН, Leopolis.news