logo
20/04
19/04
2 ...

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею

16-03-2020 12:092608

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею

Громадяни можуть перетнути українсько-польський кордон у трьох автомобільних пунктах пропуску.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

На сьогодні пропуск на кордоні з Польщею відбувається лише в пунктах пропуску: «Рава-Руська – Гребенне» та «Краковець – Корчова» на Львівщині та «Ягодин – Дорогуськ» у Волинській області.

«Станом на ранок 16 березня черги легкового та пасажирського транспорту в цих пунктах пропуску на виїзд з України відсутні. Пропуск пішоходів не здійснюється», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, зараз в Україну можуть в’їхати: громадяни України; особи, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівники іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в Україні, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей; водії та обслуговуючий персонал вантажних транспортних засобів, члени екіпажів. В’їзд в Україну інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством закордонних справ. Не можуть в’їхати в Україну громадяни інших країн та особи без громадянства.

 

У Польщу зможуть в’їхати: громадяни Польщі та іноземні громадяни, хто одружений, є дитиною (під опікою) громадян Польщі; хто має Карту Поляка; особи, що мають дипломатичний ранг та члени їх родин; іноземці, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території Польщі; іноземці, які мають право працювати на території Польщі, особи, які здійснюють вантажні перевезення. Не зможуть в’їхати в Польщу громадяни інших країн (крім перелічених винятків).

«15 березня, у зв’язку з обмеженнями пропуску, відбулося перенаправлення пасажиро-транспортного потоку. Через обмеження пропуску пішоходів на території Польщі їх підсаджували у попутні транспортні засоби. Чимало українців зібралося в районі пунктів пропуску «Корчова» (з українського боку – «Краковець») та «Хребене» (з українського боку «Рава-Руська»). Для вирішення цього питання Держприкордонслужба України організувала взаємодію з органами місцевої влади, які виділили декілька автобусів. За погодженням з польською стороною кількома рейсами ці автобуси доставили з Польщі в Україну близько 500 наших співгромадян», – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадують, що РНБО рекомендує громадянам України утриматися від виїзду за кордон, а тим, хто перебуває за кордоном, – повернутися до 17 березня (00:00 17 березня припиняються регулярні пасажирські перевезення через державний кордон України).

Leopolis.news