logo
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Львівський палац мистецтв: Карантин культуру не скасовує

30-03-2020 16:291182

Львівський палац мистецтв: Карантин культуру не скасовує
Фото: lvivartpalace

Львівський палац мистецтв зібрав добірку музеїв та віртуальну подорож, до яких ви можете здійснити візит з будь-якого девайсу.

 

Список оприлюднений на сторінці Львівського палацу мистецтв у Facebook.

Як відомо, образотворче мистецтво збагачує духовно, впливає на розвиток людини та на її самовираження.

Коли Рембрандт творив свої портрети старців, він хотів, щоб у світі запанувало добро і розуміння. Він пішов з життя незрозумілим і одиноким, залишивши нам незабутні обличчя людей непростої, інколи трагічної долі.

Коли Мікеланджело розписував Сікстинську капелу, він сам собі здавався богом, і, здається, навіть викрикнув одного разу: «Сьогодні я Бог»! Що змінилось у світі після цього? Одним великим музеєм стало більше.

Коли Леонардо писав Мону Лізу, він заставляв музикантів грати їй на лютні. Три роки він працював над портретом і увесь час змінювався настрій жінки, мінялось її лице. І от, ледь помітний відтінок на ньому захопив художника і, спійманий його пензлем, залишився назавжди на портреті. Для нас.

«Ну а ми? Чи стаємо ми кращі, чистіші? Чи залишаємось незворушними? Як відслідкувати цей зв'язок, тоненьку ниточку через століття, протягнуту від руху по полотні пензлем художника до душі сучасної людини? Так, мистецтво здатне впливати на стан душі, настрій і психіку. Прекрасні витвори мистецтва здатні виводити нас до надії і до ідеалів. Карантин - це чудова нагода для самоосвіти і пізнання», – написано у повідомленні.

До вашої уваги добірка музеїв світу, віртуальну подорож до яких ви можете здійснити з будь-якого девайсу.

- Амстердамський музей Ван Гога

https://bit.ly/2TRdiDQ

- Віденський музей історії та мистецтв

https://bit.ly/3dO8Zfm

- Лувр

https://bit.ly/2WciGBi

- Іспанський музей Сальвадора Далі

https://bit.ly/33iHVmX

- Метрополітен-музей

https://bit.ly/2QJXrDz

Leopolis.news