logo
05/05
2 ...

Львівщина отримала 8 тонн медичного вантажу для боротьби з коронавірусом (ФОТО)

02-04-2020 13:133113

Львівщина отримала 8 тонн медичного вантажу для боротьби з коронавірусом  (ФОТО)
Фото: Львівська ОДА

Львівська область цього тижня отримала понад 8 тонн медичного вантажу, який буде розподілений між лікарнями, обраними для надання допомоги пацієнтам із коронавірусом.

Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Максим Козицький зазначив, що частину вантажу отримають Камянка-Бузька, Стрийська, Сокальська лікарні, Львівська обласна інфекційна лікарня та Центр легеневого здоров’я. За словами чиновника, у центр сьогодні надійшли маски, рукавички, костюми індивідуального захисту, зволожувачі, розхідні матеріали та фільтри для апаратів штучної вентиляції легень. За словами Максима Козицького, для Центру легеневого здоров’я планують купити понад 20 апаратів ШВЛ, частину з яких надасть благодійний фонд.

Також на цей тиждень запланована поставка ПРЛ-тестів.

Генеральний директор Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру Любомир Рак розповів, що у центрі є 140 ліжок для пацієнтів із коронавірусом. Усі вони забезпечені доступом кисню. Крім того, розширено до 20 ліжок реанімаційне відділення.

У закладі наразі є 8 апаратів штучної вентиляції легень, з яких один – зайнятий.

За словами Любомира Рака, зараз у реанімації перебувають 3 пацієнти з пневмоніями, вони обстежені швидкими тестами на коронавірус, результаті негативні.

У пульмонологічному відділенні центру, де приймають пацієнтів із пневмоніями загалом є  42 хворих. Вони усі протестовані на коронавірус, всі результати від’ємні.

У центрі також є двоє пацієнтів з підозрою на коронавірус, їхні матеріали відправлені на дослідження.

«Лікарня у повному обсязі забезпечена засобами індивідуального захисту для персоналу та дезинфікуючими засобами. До медичного вантажу, який отримав Центр легеневого здоров’я, належать зволожувачі, кисневі маски, ендотрахіальні трубки та низка розхідних матеріалів.

Завтра о 14:00 відбудеться поставка основної партії вантажу на суму близько 5 млн грн. Ці засоби будуть розподілені по установах, де надають допомогу пацієнтам з коронавірусом», – розповів Любомир Рак.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зазначив, що, ймовірно, до наступного тижня медичні заклади першої лінії будуть забезпечені усіма необхідними засобами, зокрема костюмами захисту.

«Після цього ми зможемо думати про первинку. Первинка – це 1400 лікарів, які насправді теж будуть на передовій, які проводитимуть тестування, а також до них звертаються люди із підозрою на коронавірус. Тому лікарів первинної допомоги треба буде забезпечити рукавичками, масками, костюмами для захисту. Сподіваюсь, наступного тижня ми знайдемо формулу захисту лікарів із первинки, як знайшли в частині того, що передаємо сьогодні. Загалом кисневі маски – це те, що сьогодні найбільше потрібно у лікарні першої лінії», – сказав Олександр Ганущин.

Леся БУРБАН, Leopolis.news