logo
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Рудківська лікарня продовжує підготовку до прийняття хворих на коронавірус

03-04-2020 19:271775

Рудківська лікарня продовжує підготовку до прийняття хворих на коронавірус
Фото: Leopolis.news

Вчора депутат Львівської обласної ради Олег Домчак колективу медиків КНП Рудківської міської ради «Лікарня планового лікування» Самбірського району привіз засоби індивідуального захисту. Такий подарунок охоронцям здоров’я зробили бізнесмени Львова.

Від підприємців ця лікарня отримає ще один апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Нагадаємо, що профільним департаментом Львівської ОДА лікарня Рудок визнано опорною на час пандемії. Вона прийматиме хворих на коронавірус, якщо такі будуть, з Самбора, Самбірського,Старосамбірського та Турківського районів. Тому вона має бути готова.

Саме питання підготовки цього медичного закладу на випадок виявлення хворих на небезпечну інфекцію обласний депутат Олег Домчак обговорив з керівництвом Самбірського району та Рудківської міської ради, лікарні. Визначили проблеми, які належить вирішувати.

Проте, на даний час, зазначалось, на завершенні підведення кисневого розгалуження по палатах усіх поверхів, підготовка палат інтенсивної терапії, підключено три апарати ШВЛ. Очікують  потужний генератор безперебійного живлення струмом на випадок раптового вимкнення світла.

Триває ремонт у приміщеннях для обслуговуючого персоналу.

«Ще є трохи роботи, – сказав Олег Домчак, – але основні, базові речі підходять до завершення. Це радує. Важливо, що влада всіх рівнів працює єдиною командою і відповідально. Разом зможемо належно підготувати медикам все для їхньої безпечної роботи та ефективного лікування недужих на цю новітню пошесть».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news