logo
29/03
28/03
2 ...

У МОЗ роз’яснили, чому обмежено пересування осіб, старше 60 років

06-04-2020 10:461711

У МОЗ роз’яснили, чому обмежено пересування осіб, старше 60 років

Рішення щодо обмеження пересування літніх людей в Україні було прийняте, щоб унеможливити ризик інфікування коронавірусом людей старше 60 років, які мають хронічні захворювання і без них.

Про це повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає УНН.

«Досить часто і досить багато питань сьогодні стосується людей, яких постановою про нові умови карантину на території України заборонено виходити з дому... людям старше 60 років; окрім тих, хто працює на об’єктах критичної інфраструктури для забезпечення життєдіяльності держави на вулиці», – сказав Ляшко.

За його словами, вчора померли від коронавірусу чотири особи літнього віку, які мали хронічні захворювання.

«У людей старше 60 років в Україні, на жаль, у більшості є хронічні захворювання. Ці хронічні захворювання призводять до несумісних з життям станів, коли приєднується коронавірусна хвороба. Саме тому було прийняте рішення – для того, щоб унеможливити ризик інфікування людей старше 60 років, які мають хронічні захворювання і без них, прийнято рішення не виходити їм за межі свого житлового будинку. Це обмежить ризик інфікування і врятує життя нашим громадянам», - підкреслив заступник міністра. 

Як повідомляли, в Україні у понеділок, 6 квітня, набули чинності нові обмеження через пандемію нового коронавірусу.

Leopolis.news