logo
03/05
2 ...

Рудківська опорна лікарня забезпечила себе потужним генератором

26-04-2020 16:192187

Рудківська опорна лікарня забезпечила себе потужним генератором

КНП «Лікарня планового лікування» Рудківської міської ради Самбірського району придбала сучасний потужний генератор безперебійного живлення струмом. Він не замінний у випадку непланового вимкнення постачання електроенергії.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Генератор, сказав міський голова Рудок Іван Лозинський, для потреб медичного закладу придбано за кошти людей доброї волі та фінансових внесків ОТГ Самбірщини. Вартість нової електроустановки понад 300 тисяч гривень.

Нагадаємо, що КНП «Лікарня планового лікування» м. Рудки на Львівщині у період пандемії визнана  одною з опорних на госпітальному окрузі, в який входять м. Самбір, Самбірський, Турківський та Старосамбірський райони. При виявлені хворих на корона вірусну інфекцію жителі цих регіонів зможуть лікуватися в ній як територіально найближчій для них.

На даний час, зазначив голова райради Віталій Кімак, за кошти обласного бюджету в лікарні проведено розгалуження 47 кисневих точок, підключені апарати штучної вентиляції легень. Планово виконуються інші ремонтні роботи, зокрема, підготовка палат інтенсивного лікування, приміщень для медичного персоналу. Від різних установ, благодійників надходять медикаменти, засоби особистого захисту.

«Приємно, – наголосив керівник Самбірщини, – що тепер лікарня завдяки спільним зусиллям озброїлась резервним генератором безперебійного живлення електрострумом. Цим самим медичний заклад застрахований від непередбачуваних ситуацій».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото автора