logo
20/04
19/04
18/04
17/04
2 ...

Спалах COVID-19: село на Львівщині взяли на посилений контроль через коронавірус

01-05-2020 11:585388

Спалах COVID-19: село на Львівщині взяли на посилений контроль через коронавірус
Фото: ілюстративне

Село Задвір’я у Буському районі взяли на посилений контроль через спалах коронавірусної інфекції COVID-19.

Відповідне розпорядження «Про додаткові обмежувальні заходи, пов’язані із недопущенням поширення коронавірусної хвороби Covid–19 на території с. Задвір’я» 30 квітня підписав перший заступник голови Буської РДА Богдан Гринишин.

«Виконавчому комітету Задвір’янської сільської ради прийняти рішення щодо необхідності встановлення режиму обмеження в’їзду/виїзду в с. Задвір’я приватного транспорту, встановлення карантинних мобільних блокпостів та обмеження руху автотранспорту з вулиць місцевого значення», – йдеться у розпорядженні.

Як розповів під час засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації голова Задвір’янської сільської ради Павло Юрдига, у селі проводиться дезінфекція місць масового скупчення населення та роз’яснювальна робота з контактними особами щодо дотримання самоізоляції.

За інформацією Буського медіапорталу, у Задвір’ї зареєстровано три випадки коронавірусної хвороби. Водночас із 12 березня по 29 квітня до Буського району повернулися з-за кордону 553 осіб.

Однак згодом виконавчий комітет Задвір’янської сільської ради на засіданні не підтримав рішення Буської РДА встановлення блокпостів на в’їзді у село.

Згідно рішення Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації та рішенням Виконавчого комітету Задвір’янської сільської ради  на території села Задвір'я посиленно карантинні заходи, повідомляє Буська РДА

Було проведено обробку дезінфікуючими засобами автошляхів та місце скупчення людей. Проводиться регулярно аналіз епідеміологічної ситуації, забезпечується встановлення ймовірних осередків спалаху COVID-19 на території с. Задвіря та відпрацювання осіб, які контактували з хворими на коронавірус у тому числі сусідів (на підставі опитування хворого) та встановлення місце їх перебування.

Виконавчим комітетом Задвір’янської сільської ради, Національною поліції в районі забезпечується самоізоляція та контроль за особами, що контактували з хворими COVID-19, у тому числі шляхом встановлення електронного сервісу «Дій вдома»

 

Ведеться роз’яснювальна робота з контактними особами, щодо дотримання самоізоляції, під контролем і потребуючі сім’ї. 

Нагадаємо, раніше через спалах Covid-19 закрили на карантин село Давидів під Львовом.

Leopolis.news