logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

У департаменті освіти Львівської ОДА аудитори виявили порушень на 112,6 млн грн

04-05-2020 14:341781

У департаменті освіти Львівської ОДА аудитори  виявили порушень на 112,6 млн грн

Державна аудиторська служба України провела державний фінансовий аудит виконання бюджетних програм департаментом освіти і науки Львівської облдержадміністрації за 2017-2018 роки та за січень вересень 2019 року.

За результатами проведеного аудиту встановлено порушень фінансової дисципліни на загальну суму 112 677,13 тис. грн.

За висновками аудиторів з цієї суми прийняття неефективних управлінських рішень становило  80199,38 тис. грн, втрат фінансових і матеріальних ресурсів (незаконні витрати на оплату праці та харчування вихованців) – 612,14 тис. грн та інші фінансові порушення (зниження вартості майна) – 31 865,61 тис. гривень.

Аудиторський звіт складено за результатами державного фінансового аудиту виконання Департаментом освіти і науки Львівської ОДА бюджетних програм «Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми школами-інтернатами, загальноосвітніми санаторними школами-інтернатами», «Надання загальної середньої освіти спеціальними загальноосвітніми школами-інтернатами, школами та іншими навчальними закладами для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку», «Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми спеціалізованими школами-інтернатами з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеями, з посиленою військово-фізичною підготовкою».

Результати аудиту засвідчили, що в діях Департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації та спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів має місце низка факторів, які негативно позначилися на ефективності реалізації цих програм. Так, Департаментом освіти і науки Львівської ОДА спрямовано кошти бюджетних програм на надання освітніх послуг мешканцям, що мають зареєстроване місце проживання в інших адміністративно-територіальних одиницях без проведення в подальшому міжбюджетних трансфертів. Було виділено кошти на утримання дошкільних груп, відкритих у спеціальних загальноосвітніх школах (школах-інтернатах) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку та навчання навчально-реабілітаційних центрах, замість проведення цих видатків з бюджетів міст обласного значення, районних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад, що призвело до відволікання коштів обласного бюджету.

Окрім цього, керівництвом Департаменту освіти і науки прийнято низку необґрунтованих управлінських рішень щодо трудового законодавства, що  призвело до неефективного використання коштів обласного бюджету.

Як розповів кореспонденту Leopolis.news новопризначений директор Департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Олег Паска, аудиторський звіт Державної аудиторської служби України він уважно вивчив. За його результатами ухвалять відповідні управлінські рішення.

З повним текстом аудиторського звіту можна ознайомитися за посиланням

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news