logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Пік епідемії коронавірусу на Львівщині очікують у червні

19-05-2020 13:504415

Пік епідемії коронавірусу на Львівщині очікують у червні
Фото: департамент охорони здоров\\\'я ЛОДА

Голова обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації Андрій Васько розповів, що пік захворюваності на коронавірус у Львівській області прогнозують на початок та перші тижні червня.

Про це Андрій Васько зазначив під час засідання сесії Львівської обласної ради сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

«Відповідно до статистичних даних епідеміологічна ситуація у січні, лютому та на початку березня не дуже відрізнялася від щорічних показників у минулому. Кількість летальних випадків у січні-березні не дуже значно відрізнялась від попередніх років. Тобто динаміка смертей від пневмоній, зокрема вірусних, від гострих респіраторних захворювань не була іншою від попередніх років. Станом на сьогодні ми маємо значну кількість пацієнтів, які звертаються за медичною допомогою з ознаками ГРВІ, а також збільшення кількості госпіталізованих пацієнтів у порівнянні з аналогічними періодами минулих років. Отже, відчутною є епідемія коронавірусу на території Львівської області, кількість мешканців, які звертаються за медичною допомогою постійно росте – щодня ми маємо додатково близько 10 осіб. Зростає кількість пацієнтів, які потребують реанімаційної допомоги та перебувають у важкому стані. Це означає, що епідемія зростає і зараз ми не можемо констатувати піку першої хвилі епідемії коронавірусу у Львівській області. Прогнозований під епідемії в нас відбудеться, ймовірно, у перших числах червня, до середини червня», – сказав Андрій Васько.

Нагадаємо, за весь період карантину до Львівської обласної інфекційної лікарні звернулись 4439 осіб, госпіталізовані — 543, на амбулаторному лікуванні — 3896 осіб. Зараз у лікарні перебуває 165 осіб, з них в реанімації — 6 осіб, на апаратні ШВЛ — 4 особи.

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено у 1098 осіб, 30 осіб померло, 216 — одужало.

Leopolis.news