logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Уряд запровадив реформу з оплати праці держслужбовців: як зміниться зарплата чиновників

27-05-2020 21:521244

Уряд запровадив реформу з оплати праці держслужбовців: як зміниться зарплата чиновників
Фото: UkrMedia

Кабінет міністрів схвалив концепцію реформування системи оплати праці державних службовців та затвердив план заходів з її реалізації.

Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду 27 травня, повідомляє Укрінформ.

«Звичайно ж, я запропоную у першу чергу підняти продуктивність праці чиновників до державного рівня і слідом одразу ж підіймати заробітну плату до ринкового рівня. Спочатку продуктивність, а потім зарплата», - сказав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як пояснив перший заступник голови Національного агентства з питань державної служби Володимир Купрій, мета цієї концепції досягти стану, коли зарплата є прозорою, зрозумілою та передбачуваною для суспільства та для кожного державного службовця і кандидата, який претендує на посаду у держслужбі.

«Сама реформа є комплексною та передбачає три ключові елементи. Перший стосується реформування самої структури заробітної плати, тобто задача спростити її та зменшити кількість складових елементів. Наступне – це досягнення принципу 70 на 30, тобто збільшити частку посадового окладу до 70% у структурі заробітної плати для державних службовців, ну і ввести критерії для премій, прив'язавши їх до конкретних результатів роботи», - сказав він.

Купрій також зазначив, що, по-третє, планується удосконалення схеми формування посадових окладів на основі каталогу типових посад із відповідним коефіцієнтам груп. « Йдеться про удосконалення системи розміру виплати за вислугу років, обмеження за результати щорічного оцінювання до 100%», - додав він.

Міністр КМУ Олег Немчінов у Facebook повідомив, що реформа передбачає встановлення посадових окладів на основі класифікації посад, відповідно до об’єктивної цінності кожної посади згідно з рівнем відповідальності та навантаження. Фіксована частина заробітної плати державного службовця до 70%, додав він, має виключити суб'єктивний чинник для встановлення надбавок у необмеженому розмірі.

«Концепція має на меті залучення більшої кількості громадян на роботу до державних органів, фінансова мотивація працювати в яких стає більш цікавою, а державна служба – престижною», - підкреслив Немчінов.

За його словами, план заходів з реалізації концепції передбачає поширення цього документу на всі державні органи і його реалізацію до 2022 року.

Leopolis.news