logo
28/03
27/03
2 ...

Перевізники завтра пікетуватимуть Львівську ОДА

04-06-2020 16:332609

Перевізники завтра пікетуватимуть Львівську ОДА

5 червня під стіни Львівської ОДА прийдуть працівники автотранспортних підприємств.

Як повідомили Leopolis.news у прес-службі Асоціації перевізників Львівщини, 6 тисяч робітників автотранспортних підприємств Львівщини мають намір послати своїх представників для мирного пікету обласної держадміністрації.

«Люди уже котрий місяць на карантині, уже втрачають останні запаси і терпець. Тим часом нелегальні перевізники, можливо, за мовчазного сприяння влади, ще більше розвинули свої небезпечні рейси. Лише у районі Стрийського автовокзалу у Львові щодня курсує приблизно півсотні «лівих» рейсів. Чи можуть там заразитися люди, запитання риторичне. Зайве й казати, що податків із таких «бусів» держава і близько не бачить, на відміну від легальних перевізників регіону», – йдеться у повідомленні.

Представники профспілок автотранспорту Львівщини натомість побоюються, що галузь може опинитися на грані виживання через різкий брак робочої сили. Адже досвідчені шофери змушені шукати собі іншу роботу, а відтак цінні кадри покидають підприємства.

«Чим це загрожує – бачимо на прикладі невігласа, який виштовхав бабцю із салону автобуса. До речі, перевізники рішуче засуджують дії таких «водіїв»! У профспілках автотранспортних підприємств також зазначають: водіїв автобусів позбавили конституційного права на працю, а пасажирів – конституційного права на свободу пересування. Чимало шоферів уже зазначають: чули навіть погрози від людей, які озлоблені й звинувачують перевізників у тому, що транспорт не курсує», – відзначать перевізники.

Тому працівники автотранспортних підприємств пікетуватимуть п’ятничну комісію з надзвичайних ситуацій.

Вони висувають такі вимоги:
-       Дозволити роботу транспорту, гарантувати водіям право на працю, а пасажирам – свободу пересування,
-       Ввести представника транспортників регіону до складу обласної комісії з надзвичайних ситуацій, рішення про транспорт не приймати без перевізників,
-       Нарешті «побачити» небезпечну роботу нелегалів-перевізників, які не тільки не гарантують безпеку перевезень і сплату податків, а й криміналізують ринок транспорту, що і показала стрілянина в Броварах.

Почнуть акцію перевізники о 10:00, а в 11:00 дадуть брифінг для ЗМІ.

Leopolis.news