logo
23/04
22/04
2 ...

У Києві та Львові люди вийшли на мітинги з вимогою відставки Авакова

05-06-2020 10:171138

 У Києві та Львові люди вийшли на мітинги з вимогою відставки Авакова
Фото: hromadske.ua

Сьогодні, 5 червня, народні депутати заслухають очільника МВС у парламенті з доповіддю щодо резонансних кримінальних подій, зокрема щодо перестрілки в Броварах та зґвалтування жінки у поліцейському відділку в Кагарлику.

У зв'язку з цим під стінами Верховної Ради та Кабінету міністрів збираються чотири акції протесту, на яких вимагатимуть відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, повідомляє Громадське.

Так о 9:00 стартувала акція «Авакова у відставку». Організатори кажуть, що причиною таких вимог є нерозслідувані гучні справи та зловживання. Вони також закликають людей вийти на мітинги у регіонах.

Водночас о 9 годині розпочалася акція «Непокаране зло вбиває. Аваков має піти!», яку організовує партія «Голос».

«Депутати мають проголосувати за постанову про його відставку. Ти можеш нагадати депутатам про їх обов'язок – захищати людей», — пишуть організатори.

Мітинг «Авакова у відставку!» триває з 09:00. Активісти зібралися біля будівлі Головного управління Національної поліції Львівщини, повідомляє 24 канал.

За їхніми словами, вони не забули ані вбивства дитини, ані зґвалтування, ані нападів, ані посадок невинних, ані інших зловживань, що доводять людей до відчаю.

Нагадаємо, 1 червня члени фракції «Голос» розпочали збирати підписи за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Постанову підписали 60 нардепів. Це майже вся партія «Голос», а також понад 30 підписів від «Слуги народу».

Згодом стало відомо, що в партії планують зареєструвати відповідну постанову Чи піде Аваков у відставку: «Голос» зареєструє відповідну постанову, якщо назбирається для цього достатня кількість голосів.

Депутати від «Європейської солідарності» та «Батьківщини» відмовилися брати участь у зборі підписів за відставку глави МВС.