logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Вакарчук вдруге складає свій мандат депутата Верховної Ради

11-06-2020 13:034097

Вакарчук вдруге складає свій мандат депутата Верховної Ради
Фото: Українська правда

Народний депутат від партії «Голос» Святослав Вакарчук заявив про складання мандату.

Про це він повідомив на брифінгу, пише «Українська правда».

«Сьогодні зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата України», – заявив Вакарчук.

Обгрунтовуючи своє рішення Вакарчук зазначив, що вважає свою місію частково виконаною: привів прекрасну фракцію у парламент. Однак тепер її завершено. В його подальших планах – освітній проєкт.

За словами Вакарчука, «Голос» – хоч і невелика, але дуже впливова фракція в парламенті.

Він поскаржився також, що на нього «персонально ллють лайно та дискредитують». За його словам це і «вороги України», і «корупціонери, які хочуть поставити його в один ряд із собою», і так звані «товариші, яким здається, що «Голос» хоче присвоїти собі звання найбільших українських патріотів у парламенті». І все це почалося після того, як Вакарчуку, мовляв, приписали президентські амбіції.

 

На уточнююче запитання, чому він зробив це напередодні місцевих виборів, фактично «закопуючи рейтинг партії в землю». Вакарчук зазначив, що на його думку «Голос» справиться з будь-якими викликами і все буде добре».

Як пише LB.ua з посиланнями на джерела в партії, рішення було спричинено кількома фактами.

Зокрема, Вакарчук відмовився підписувати подання про негайне звільнення з МВС Арсена Авакова, що не сподобалось його однопартійцям. Проте самі депутати називали це «робочими дискусіями». Вакарчук тоді перебував у Львові з матір’ю.

Свою ж присутність у складі партії «Голос» Вакарчук зберігає. За словами співрозмовників, депутат і музикант повністю відсторонився від участі у парламентському і партійному житті після обрання главою «Голосу» Кіри Рудик.

«Він всіляко наголошував, що є звичайним членом команди і це – новація. Але, як ми бачимо, такий підхід має і негативні наслідки», – розповіли журналістам.

Крім того, у партії також пов’язують рішення Вакарчука з наближенням місцевих виборів: «частина наших вважає, що «Голосу» потрібне жорсткіше позиціонування і позиції Слави цьому заважають».

Leopolis.news