logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Керівник виборчого штабу Порошенка Юрій Гринів заробив на держпідприємстві 1,3 млн грн

18-06-2020 16:026267

Керівник виборчого штабу Порошенка Юрій Гринів заробив на держпідприємстві 1,3 млн грн
Фото: Четверта студія

У розпорядженні редакції Leopolis.news опинилось звернення представників трудового колективу державного підприємства «Львівський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» до прем’єр-міністра України Д.Шмигаля стосовно непростої ситуації, яка склалась на підприємстві.

З огляду на суспільну важливість піднятих у ньому проблем подаємо цей документ повнотекстово:

«Ми, працівники ДП «Львівстандартметрологія», вимушені звернутися до Вас анонімно, і сподіваємося, що Ви зрозумієте чому. Більш, як три роки тому, на посаду генерального директора було призначено Гриніва Ю.О., колишнього податківця, Голову Львівської обласної організації БПП «Європейська Солідарність».

Гринів Юрій Олексійович та кілька наближених осіб безцеремонно перетворюють державне підприємство на кишеньковий механізм збагачення. Сам генеральний директор буває на роботі, в кращому випадку, кілька годин на день. З роботи звільняють спеціалістів і фахівців, які виконують контрольні планові показники та забезпечують поступлення коштів на рахунок підприємства. На підприємстві існують подвійні планові показники. Одні цифри (занижені) відправляються в Міністерство, інші (значно вищі доводяться до керівників відділів). За рахунок цього Гринів і його наближені отримують премії за високі досягнення в роботі (Гринів Ю.О. отримав – 450 000 грн. - «Матеріальна винагорода»/ «Матеріальна допомога», задекларовано в 2018 р.).

Зі сторони керівництва, в період карантину, даються усні накази начальникам відділів, в обов’язковому порядку, подавати службові щодо скорочення фахівців, а на їхнє місце приймають «по дзвінку» або за гроші. Відсутній конкурс та будь-який підбір кадрів. До того ж штат «по дзвінку», роздутий до небачених масштабів.

Приймають податківців, митників, менеджерів – тільки не тих, хто розуміється в метрології та сертифікації. А хто буде виконувати роботи через пів року? Ціни в нас на сьогоднішній день явно завищені та необґрунтовані, тому і клієнти переходять на обслуговування в інші центри. В період карантину працівників відправляють за власний рахунок, в той час, коли всі наближені до Гриніва Ю.О. отримують зарплати і премії, знаходячись на дистанційному керуванні.

Генеральний директор на цій посаді непохитний, веде себе по-хамські з колективом, адже його рідний брат – це Гринів Ігор Олексійович (політичний діяч і тд.). Він влаштовує партійні зустрічі та гулянки в приміщенні підприємства. Для цього було зроблено відповідні відселення, ремонтні роботи і кадрові перестановки.

Нам, простим інженерам та робітникам, не все відомо про діяння команди Гриніва і колишніх податківців, але очевидно, що на кожній фінансовій операції відмиваються кошти, особливо це стосується останніх робіт із встановлення сигналізацій на різних територіях підприємства. У той час, коли кошти транжиряться на-ліво і на-право, ми забули про оновлення матеріально-технічної бази, премії, які ми заробили. Це стосується і виплати матеріальної допомоги на оздоровлення при відпустці – для інженерів і робітників вона останнім часом не виплачувалася, а для адміністрації – в розмірі посадового окладу, при кожній декількаденній відпустці.

Зняті доплати Заслуженим працівникам за Нагрудні знаки від Мінекономіки, нам не виплачують 13 зарплату. Невідомо, які суми преміальних нараховують собі ці особи, тому що це робиться окремим наказом в секетні від колективу. Нижче наведена інформація з електронних декларацій про заробітні плати Гриніва Ю.О. та його наближених:
Генеральний директор ДП «Львівстандартметрологія» Гринів Ю.О. – 1 302 358 грн;
Перший заступник генерального директора ДП «Львівстандартметрологія» Мартюкова Л.І. – 978 387 грн;
Головний бухгалтер ДП «Львівстандартметрологія», Теркун Н.О. – 975 384 грн;
Заступник генерального директора ДП «Львівстандартметрологія» Пиць А.В. – 541 936 грн;
Начальник відділу ДП «Львівстандартметрологія» Печьонкіна А.І. – 552 647 грн;
Заступник генерального директора ДП «Львівстандартметрологія» Пешко О.П. – 541 053 грн;

Заступник генерального директора ДП «Львівстандартметрологія» Шлюз Р.О. – 343 363 грн;
Заступник генерального директора ДП «Львівстандартметрологія» Гуляницький М.О. – 374 113 грн.

І це відбувається в той час, коли провідні фахівці підприємства отримують зарплату 6-7 тис. грн. в місяць. Маємо надію, що Ви допоможете нам, що новий Закон «Про запобігання корупції» діє і винні будуть покарані, а посаду генерального директора займе фахівець і порядна людина – така пропозиція нашого колективу».

Як видно з декларації Юрія Гриніва за 2019 рік, що розміщена на сайті Національного агентства з запобігання корупції, у травні минулого року він отримав 180 тисяч 272 гривні «річної премії за ефективне управління державним майном за 2018 рік».

Готівкою пан Гринів зберігає 1 млн 100 тисяч грн, а його дружина Світлана – 1 млн 978,7 тисяч грн.

Окрім цього, як повідомили Leopolis.news джерела у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, минулоріч Юрію Гриніву продовжили контракт на перебування на посаді генерального директора ДП «Львівстандартметрологія» з порушенням норм чинного законодавства.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news

Редакція готова надати можливість для висвітлення своєї позиції усім особам та структурам, що згадані у даній публікації.